Predstavnici GP BiH na sastanku o stanju ilegalnih migracija u regiji

Fena
Predstavnici GP BiH na sastanku o stanju ilegalnih migracija u regiji
Predstavnici Granične policije BiH sudjeluju na trećem sastanku Upravnog odbora regionalnog projekta "Unapređenje kapaciteta i mehanizama identificiranja i zaštite ugroženih skupina migranata na zapadnom Balkanu", koji se održava u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali predstavnici GP BiH zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, načelnik Uprave za operacije Predrag Radojčić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović, sastanak je održan u Petrovcu. 

Na spomenutom sastanku šefovi graničnih policija regije analiziraju trenutno stanje i mjere koje se poduzimaju u vezi s ilegalnim migracijama u regiji zapadnog Balkana te razgovaraju o modalitetima suradnje na sprečavanju ilegalnih migracija.

Granična policija BiH aktivno sudjeluje u realizaciji projekta "Unapređenje kapaciteta i mehanizama identificiranja i zaštite ugroženih skupina migranata na zapadnom Balkanu".

Radi se o projektu koji realizira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz potporu Ureda za stanovništvo, izbjeglice i migracije Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

Cilj je projekta pružanje potpore održivim mehanizmima i strukturama u zemljama zapadnog Balkana kako bi neovisno upravljale migracijama i pružale zaštitu ugroženim kategorijama migranata, istovremeno unapređujući međusobnu suradnju i koordinaciju.

Osim u BiH, projekt se provodi u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i na području Kosova, priopćeno je iz bh. granične policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije