Predsjednica Hrvatske kod biskupa koji je ljubio "krvave" ruke odgovornog za Ahmiće

Radiosarajevo.ba
Predsjednica Hrvatske kod biskupa koji je ljubio "krvave" ruke odgovornog za Ahmiće
Foto: EPA-EFE / Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Hrvatske će održati uvodno predavanje na Molitvenom doručku kod sisačkog biskupa Vlade Košića, piše Index.hr.

Kako javlja Informativna katolička agencija, tradicionalni "Molitveni doručak" Sisačke biskupije, u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve, održat će se u srijedu 6. veljače u 9 sati u Dvorani Benedikta XVI. sisačkog Velikog Kaptola.

Uvodno predavanje održat će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Vlado Košić je, između ostalog, biskup koji se proslavio javnim ljubljenjem ruke ratnom zločincu Dariju Kordiću. One koji zbog jadnog stanja u zemlji odlaze u inozemstvo Košić je prozvao "dezerterima", a na božićnoj misi napao je homoseksualce. Uz to, ustvrdio je da je ustaštvo bila "obrana Hrvatske", a kad je policija privela desne ekstremiste na čelu s Markom Skejom na Dan pobjede, zatražio je ostavku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, a vlast je zbog tog čina nazvao "protuhrvatskom".

Biskup Košić se učestalo na društvenim mrežama oglašava o političkim pitanjima te zauzima ekstremno desna stajališta, pri čemu nerijetko glumi moralnu vertikalu. Na misama drobi o komunizmu te sugerira kakve bi zakone trebali donositi u saboru.

A o propadanju domovine Košić je posljednjih godina slušao i čitao udobno smješten na svom nekoliko tisuća kvadratnih metara skromnom imanju. Iako je u samoj srži crkvenog nauka skromnost, iskustvo nas uči da to često i nije tako, a ni Košić nije iznimka. Prije nekoliko godina upravo je Index otkrio 8000 kvadrata veliko imanje biskupa Košića koje se nalazi u miru šume između Ivanić Grada i Popovače.

"Ma nisu to dvori. To je skromna koliba od 50 kvadrata", pravdao je Košić svoje šumsko imanje do kojeg se jedino može doći automobilom dok su sa strane postavljena upozorenja o videonadzoru, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije