Poznato kojim su se virusom zarazila djeca smještena u bolnicu u Užicu

0
Radiosarajevo.ba
Poznato kojim su se virusom zarazila djeca smještena u bolnicu u Užicu
Blic / Dječije odjeljenje

Kod svih od osmero djece koja su u prethodna dva dana primljena u Opštu bolnicu Užice, potvrđeno je prisustvo rota virusa, a kod dvoje i prisustvo kampilo bakterije, izjavila je načelnica dječjeg odjeljenja te bolnice Dara Božović.

Od hospitalizovane djece, sedmero njih je primljeno sa težom kliničkom slikom, praćenom povraćanjem, malaksalošću, prolivom i visokom temperaturom.

Sva djeca su išla u isti privatni vrtići i uzrasta su od 13 mjeseci do 3 godine.

Četvoro njih hospitalizovano je u nedjelju, a isto toliko jučer, s tim što je jedno, sa blažom kliničkom slikom, pušteno na kućno liječenje, piše Blic

"Ono što je karakteristično za decu koju smo primili iz ovog vrtića je da su brzo gubila tečnost i da su brzo postala dehidrirana, pospana i malaksala, a nekoliko njih se žalilo da ne mogu da stanu na noge", izjavila je dr Dara Božović.

Ona je dodala da sve analize nisu još gotove i da će potpuna bakteriološka potvrda biti gotova sutra. 

"Nalaz stolice, čiji je uzorak poslat na analizu je gotov i potvrđeno je da sva deca imaju rota virus, a pored njega, dvoje njih ima i prisustvo kampilo bakterije", kaže Božović.

Iz vrtića se nisu oglašavali povodom ovog slučaja.

Sanitarna i veterinarska inspekcija, kao i Zavod za javno zdravlje, obišli su privatni vrtić i izvršili nadzor, a rezultati ove kontrole možda budu poznati i danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije