Poznati UFC borac poslao poruku podrške nakon zemljotresa u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Poznati UFC borac poslao poruku podrške nakon zemljotresa u Hrvatskoj
Foto: Prtscr/Scsport.ba / Stipe Miočić dao podršku

UFC-ov prvak teške kategorije Stipe Miočić, inače Kanađanin hrvatskog porijekla, pozvao je svoje navijače i prijatelje da pomognu kako god mogu Hrvatskoj, odnosno građanima Petrinje i svim pogođenim razornim zemljotresom koji je ovaj gradić pogodio jučer.

Jak potres magnitude 6,2 po Richteru zatresao je u utorak u 12.20 sati Petrinju, snažno se tresao i Zagreb, a podrhtavanje tla osjetilo se diljem regiona, pa i naše Bosne i Hercegovine.

Petrinja i okolna mjesta teško su stradala, mnogi ljudi ostali su bez domova, a prema dostupnim informacijama poginulo je sedam osoba, uključujući i 12-godišnju djevojčicu iz Petrinje koju je u svojoj objavi na Instagramu spomenuo i Stipe Miočić.

Aktuelni UFC-ov prvak u teškoj kategoriji upozorio je na tragičan događaj koji je pogodio njegovu Hrvatsku i svima onima koji su voljni pomoći objasnio gdje mogu pronaći potrebne informacije.

“Možda ste već čuli da je Hrvatsku pogodio još jedan razorni potres u kojem je život izgubila i mala djevojčica. Potres je izazvao razaranje, a ako želite pomoći Hrvatskoj na bilo koji način, to će se jako cijeniti”, napisao je Stipe, a prenosi scsport.ba.

prt_scr_scsport_stipe_podrska_decembar_2020.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije