! / Poznati glumac Goran Jevtić ide u zatvor: Zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

04. 10. 2019. u 15:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 34

Glumac Goran Jevtić (41), koji je bio osuđen na 10 mjeseci kućnog zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloljetnikom, konačnom odlukom suda kaznu neće moći da služi u svom stanu, već će morati u zatvor.

Kako Kurir saznaje, na presudu kojom je bio osuđen na kućni zatvor žalio se Jevtić, ali i tužilaštvo, pa je Viši sud u Somboru odlučio da kazna ostane ista, ali da je glumac služi iza rešetaka.

"Presuda je preinačena jer je ocjena drugostepenog suda da će se ovako postići svrha kažnjavanja. Prvostepenom presudom bila mu je izrečena kazna kućnog zatvora, bez nanogice, ali je poslije razmatranja žalbi konačna odluka daleko stroža. Osim kazne zatvora, koju će Jevtić morati da počne da služi čim mu bude upućen poziv u koju zatvorsku ustanovu u Srbiji da se javi, glumcu je zabranjena i komunikacija sa oštećenim maloljetnikom", otkriva izvor.

Jevtić je, podsjetimo, osuđen zbog toga što je u junu 2014. godine počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje nad L.K, koji je u tom trenutku imao 16 godina. Prema optužnici, po kojoj je i osuđen, glumac je mladića primorao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru tokom žurke koja je održana u večernjim časovima, poslije manifestacije Pozorišni maraton.

"Postupak je pokrenut pošto su roditelji tinejdžera podnijeli krivičnu prijavu policiji. Tokom istrage, a kasnije i sudskog postupka, glumac je navodno negirao ove navode, tvrdeći da nisu istina. Maloljetnik, žrtva glumca, ostao je pri optužbama da ga je Jevtić, pod dejstvom alkohola, natjerao na oralni seks. Saslušavani su svjedoci, koji su navodno dječaka vidjeli kako je uzrujan istrčao iz toaleta u kom je bio glumac, pa je sud, cjeneći sve ove dokaze, kao i nalaze sudskih vještaka, donio konačnu presudu", objašnjava sagovornik, piše Espreso.rs.

Tokom afere na čiji se epilog čekalo pet godina otkriveno je i da je Jevtić dječaku bio omiljeni glumac, zbog kog je tog ljeta redovno dolazio na pozorišne svečanosti. Navodno, uživao je da bude uz ovog glumca tokom svečanosti u pozorištu jer je "upoznao svog idola".

Podsjetimo, pošto je u javnosti isplivala afera sa oralnim seksom, u odbranu glumca stale su brojne njegove kolege. Navodno, pokrenuli su čak i potpisivanje peticije podrške.

Jevtića smo gledali u mnogima filmovima, a neki od njih su Parada, Mi nismo anđeli 2, Đavolja varoš, A3 - Rock and roll uzvraća udarac i drugi.

NEMA KOMENTARA