Detalji nakon požara: I poznati austrijski političar bio na jahti

1
Radiosarajevo.ba
Detalji nakon požara: I poznati austrijski političar bio na jahti
Print Screen / Heinz-Christian Strache

Nakon što je prošle nedjelje u mjestu Biograd na Moru izbio požar, u kojem se na 100 metara od obale zapalila jahta, hrvatski mediji donose nove detalje o toj nesreći.

Da je sedmero austrijskih državljana iznajmilo brodicu navodi  te dodaje kako je među njima bio i austrijski političar odnosno nekadašnji vicekancelar te države Heinz-Christian Strache, pišu hrvatski mediji.

U objavi na svom Facebook profilu Strache je objasnio detalje kako je došlo do požara i evakuacije sa jahte.

"Pozvan sam tri dana sa svojom djecom i još dvije porodice (sedam osoba) na jahtu u Hrvatsku. Oko 9:45 sati ujutro dogodila se drama. Crni dim dizao se iz strojarnice 15 minuta prije nego što smo stigli u matičnu luku u Biograd.

Kapetan i posada odmah su vatrogasnim aparatima krenuli gasiti požar, probudili smo djecu i pozvali vatrogasce (nažalost, oni su do broda došli tek nakon dva sata, kada se više ništa nije moglo spasiti).

Srećom, Slovenci i trojica Austrijanaca prolazili su pored nas te su nas i cijelu posadu prebacili na svoj brod. Nakon toga je naš brod potpuno zahvatila vatra te je eksplodirao.

Svi koji smo bili na jahti sretni smo što smo na vrijeme spašeni, što smo preživjeli šok bez posljedica i što nam je pomoglo toliko drugih turista", napisao je austrijski političar na Facebooku.

Podsjetimo, bivši šef austrijskih narodnjaka (FPÖ) Strache je 2017. godine snimljen da svojoj ruskoj privrednici savjetuje da ne ulaže novac u države jugoistoka Europe.

Tajni video koji je objavljen 2019. godine doveo je do pada tadašnje austrijske vlade. Međutim, javnost u Hrvatskoj iz navedenog videa također je zapamtila i jedan izrečeni neprimjereni komentar o ovoj državi.

Naime, austrijski političar Strache ovu državu odnosno prilike za ulaganje u njoj prokomentirao riječima "Hrvatska je jedno s*anje, jedno s*anje'', podsjećaju hrvatski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije