Poznati detalji kako je državljanin BiH upucan u svingerskom klubu

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji kako je državljanin BiH upucan u svingerskom klubu
Pixabay / Ilustracija

Državljanin Bosne i Hercegovine Denis M. (44) koji je u petak iza ponoći ranjen zajedno sa Zoranom M. (57) radio je kao redar u jednom zagrebačkom noćnom klubu, a kako se nedavno oženio, vlasnik se složio da ljeto odradi na Jadranu.

Preživio je ranjavanje u Oluji kao hrvatski branitelj, pa iako je učestvovao u odbrani Hrvatske, morao je napustiti Hrvatsku jer nije imao njihovo državljanstvo, ali je kasnije “sredio papire”, živio je u Zagrebu i u više od 10 godina koliko je radio kao redar nesporazume s gostima rješavao je verbalno, saznao je Jutarnji list od onih koji ga poznaju.

U petak su on i Zoran M., koji ga je angažirao, uočili dvojicu muškaraca koji su kraj svingerske plaže Punta Križ u Rovinju tukli trojicu Poljaka. Upitali su ih zašto tuku te ljude, a jedan od dvojice izvadio je pištolj i bez riječi pucao Zoranu i Denisu u trbuh i teško ih povrijedio. 

Obojica su s prostrjelnim ranama smješteni na Odjel intenzivne njege u pulskoj bolnici. Operirani su, no i dalje su u životnoj opasnosti. Policija još traga za dvojicom napadača, poznate su neke okolnosti koje su prethodile pucnjavi.

Nasilnici su bez ikakva povoda fizički nasrnuli na trojicu Poljaka u dobi između 30 i 50 godina koji su stajali kraj svojeg parkiranog vozila i, kako se kasnije ispostavilo, samo ih lakše povrijedili.

Zoran, rovinjski ugostitelj i vlasnik kafića na plaži, te Denis, koji radi kao redar, vidjevši premlaćivanje prišli su nasilnicima i pokušali smiriti situaciju. Denis M. je u induciranoj komi, teško je povrijeđen, a njegovi prijatelji u Zagrebu zgroženi su situacijom koja mu se dogodila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije