Poznat razlog smrti dječaka (5) koji je preminuo u automobilu

0
Radiosarajevo.ba
Poznat razlog smrti dječaka (5) koji je preminuo u automobilu
Foto: EPA / Tragedija potresla Hrvatsku

Petogodišnji dječak kojeg je otac u Kninu zaboravio u automobilu preminuo je od toplotnog udara, pokazala je obdukcija. Prema podacima koje je iznijelo državno odvjetništvo, dijete je u automobilu bilo sedam sati.

Uzrok smrti dječaka je hipertermija, odnosno toplotni udar, piše 24 sata.

To je ustanovio patolog Kristijan Bečić koji je svoj nalaz i mišljenje dostavio Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku koje vodi ovaj slučaj.

U nalazu, međutim, ne stoji vrijeme dječakove smrti te se i dalje ne zna kada je preminuo. Prema podacima koje je u srijedu iznijelo Županijsko državno odvjetništvo, dijete je u automobilu bilo sedam sati.

Podsjetimo, otac dječaka je na ispitivanje bio priveden uz policijsku krivičnu prijavu za povredu djetetovih prava, nakon čega je pušten.

Prema navodima iz krivične prijave, sumnja se da 34-godišnjak iz nepoznatih razloga u utorak oko 8 sati ujutro nije odvezao dijete u vrtić u Kninu, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu.

Kada ga je oko 15 sati nazvala supruga i pitala zašto dijete nije u vrtiću otišao je do vozila u kojem je zatekao dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije