Poznat datum svečanog otvaranja Pelješkog mosta

8
Radiosarajevo.ba
Poznat datum svečanog otvaranja Pelješkog mosta
Foto: Hrvatske ceste / Pelješki most

Hrvatska namjerava svečano otvoriti Pelješki most, najskuplji infrastrukturni projekt sufinanciran iz EU fondova, između 19. i 21. jula, rekao je u petak izvor iz Europske komisije.

Otvorenju bi trebale nazočiti predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i europska povjerenica za kohezijsku politiku Elisa Ferreira.

"S obzirom na to da se radi o najvećem projektu iz EU fondova, one bi trebale biti na ceremoniji otvorenja", rekao je izvor dodavši da će ceremonija biti održana 19., 20. ili 21. jula.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

"Otvaranje je planirano u jeku turističke sezone kada bi tisuće turista mogle putovati prema Dubrovniku", pišu hrvatski mediji.

Do ljeta se u promet planira pustiti i dio obilaznice preko Pelješca, a jedino je otvaranje čvora Ston - odgođeno za jesen ove godine.

Most na poluotoku Pelješcu, kojim se cestovnim zaobilaženjem BiH povezuje južni dio Hrvatske, najskuplji je infrastrukturni projekt otkako je 1986. godine Europska komisija počela sufinancirati projekte. Most je koštao 418 milijuna eura u čemu EU sudjeluje s 85 posto novca a Hrvatska s 15 posto.

Do tada je kao jedan od najskupljih projekata figurirala izgradnja podzemne željeznice u portugalskom gradu Portu za što je iz EU fondova bilo izdvojeno 316 milijuna eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije