Požari bukte u više crnogorskih gradova, najgora situacija u Tivtu

Anadolija
Požari bukte u više crnogorskih gradova, najgora situacija u Tivtu
AA / Požari u Crnoj Gori
U više crnogorskih gradova danas bukte požari, čije gašenje otežava jak vjetar.

Požari su aktivni u Tivtu, Herceg Novom, Kotoru, Cetinju, Danilovgradu, Nikšiću i Podgorici. Najteža situacija je u Tivtu, gdje su stanovnici u mnogim naseljima evakuisani. Žrtava nema, a Crna Gora je zatražila međunarodnu pomoć u gađenju požara.

Najteža situacija je u Tivtu, gdje su aktivni požari na Luštici. Mnoga brda u ovoj opštini su u plamenu, a zbog složene situacije rano jutros je s Ponte Veslo evakuisano na stotine stanovnika. 

U gašenju požara učestvuju sve vatrogasne ekipe, koje su potpomognute vatrogascima iz ostalih gradova Crne Gore. U akciju gašenja uključili su se i brojni građani

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je, preko Mehanizma civilne zaštite Evropske unije, uputilo zahtjev za međunarodnu pomoć u gašenju požara.  

 

Situacija na crnogorskom primorju je ozbiljna, zbog čega je zatražena međunarodna pomoć, ali nema razloga za dramatizaciju, strah i paniku, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić. 

On je ponovo apelovao na građane da prijave svaku sumnju u podmetanje požara.  

"Već se naš zahtjev razmatra u Briselu i postoji mogućnost da nam već večeras bude upućena pomoć avionima", naveo je Nuhodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije