Požar u Crnoj Gori prijeti kućama: Situacija kritična, ugroženo više od 15 kuća

1
Radiosarajevo.ba
Požar u Crnoj Gori prijeti kućama: Situacija kritična, ugroženo više od 15 kuća
Foto: Instagram/ Podgoricki vremeplov / Požar u Crnoj Gori

Na Njivičkom putu u hercegnovskoj opštini u Crnoj Gori prije graničnog prijelaza, jutros oko devet sati izbio je požar velikih razmjera.

Komandir Službe zaštite i spašavanje Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao je za RTHN da je situacija kritična - vatra je prešla put i širi se prema naselju.

Izgorio je jedan napušteni objekat, a ugroženo je više od 15 kuća. Vatrogasci intervenišu duž cijelog Njivičkog puta, do graničnog prijelaza Kobila.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Portal RTHN prenosi da su dvije kuće bile u neposrednoj opasnosti od požara, ali da su odbranjene zahvaljujući reakciji vatrogasaca.

Novi požar na hrvatskoj obali: Vatrogasci se zaputili u borbu s vatrom - pogledajte snimke

Novi požar na hrvatskoj obali: Vatrogasci se zaputili u borbu s vatrom - pogledajte snimke

U gašenje požara uključio se avion Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, potvrdio je za RTHN vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu u spašavanje Miodrag Bešović

"Avion smo preusmjerili iz Nikšića, gdje je bio angažovan na gašenju požara. Došao je, jer su se popravili meteo uslovi", kazao je on.

Za požar iznad Njivica su na ispomoć kolegama iz Herceg Novog, sa ljudstvom i protivpožarnim vozilima, došle i ekipe tivatske Službe zaštite i spašavanja, kao i dobrovoljnih vatrogasnih društava "Tivat" i "Boka" iz Tivta i "Krtoli" iz Radovića.

Nakon prosipanja vode na požarište, avion slijeće na tivatski aerodrom po novu količinu, ali punjenje ide relativno brzo, navodi Bešović i dodaje da će pomoć kanadera iz Hrvatske ovoga puta izostati.

"Njima su aktivni požari, a vazduhoplovi su im angažovani na gašenju. Ostali smo u komunikaciji, pa ukoliko oni to riješe, izaći će nam u susret. Pokrenuli smo sve procedure", kazao je Bešović.

Akcija spašavanja na Durimitoru je pri kraju, pa se može očekivati da se u gašenje uskoro uključi i helikopter Vojske Crne Gore, piše Vijesti.me.

Bešović je ranije u toku dana kazao za taj medij da avion Direktorata, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, nije uključen u gašenje požara.

"Uputili smo zahtjev Hrvatskoj. Čekamo odgovor od njih, da vidimo imaju li raspoloživih kanadera koje bi mogli da nam upute na ispomoć. Na terenu je trenutno šest vozila Službe zaštite Herceg Novi i jedno DVD Boka iz Kotora", naveo je Bešović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije