Požar guta gustu šumu kod Stona na Pelješcu

Radiosarajevo.ba
Požar guta gustu šumu kod Stona na Pelješcu
Foto: Facebook / Požar kod Stona

Na lokaciji Kobaš kod Stona u Dubrovačko-neretvanskom kantonu planuo je tokom poslijepodneva veliki požar. Na terenu su DVD-ovi Ston, Putnikovići i Slano, Javne vatrogasne jedinice Dubrovačko primorje i Mljet, a u pomoć su stigli kanader, air-tractor, vatrogasni brod i Interventna jedinica iz Dubrovnika.

Prema riječima kantonalnog zapovjednika Stjepana Simovića gori velika površina šume na Kobašu.

"Sve snage su na terenu, stigao je kanader i air tractor. Svi vatrogasci koji su u blizini dolaze gasiti požar jer će biti puno posla, velika je površina, a teren nepristupačan", kazao je Simović, dodavši kako su zbog intervencije aktivirana i posada vatrogasnog broda te Interventna jedinica iz Dubrovnika.

Kako saznaje Dubrovački dnevnik iz neslužbenih izvora, požar je izbio uslijed nespretnog paljenja korova mještana u blizini uvale Marčuleti.

Ovo je drugi požar koji je izbio tokom dana. Jutros je oko 10 sati planuo platan u Trstenom, a požar je također uzrokovalo neoprezno paljenje korova mještana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije