! / Povišeni tonovi i držanje lekcija: Pogledajte kako je Bandić vikao na novinarku

21. 12. 2019. u 16:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 12

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je sa suradnicima danas točno u podne lokaciju nekadašnjeg Diokija na Čulinečkoj cesti 252, mjesto na kojoj je planirana izgradnja postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada, tačnije sortirnice.

Riječ je o zemljištu površine 96.136 m2 koje je Grad Zagreb otkupio od firme Dioki u stečaju. U realizaciju projekta krenulo se u septembru ove godine kada je potpisan Ugovor o javnoj nabavi za izradu Studijsko-projektne dokumentacije, piše Jutarnji list. 

No, okupljanje gradonačelnika i sedme sile nije prošlo bez povišenih tonova i opetovanog držanja lekcija. Bandić se, naime, vrlo brzo unervozio zbog novinarskih pitanja među kojima su bila i ona o drastičnom poskupljenju cijene odvoza smeća pa sve do ukazanog problema na konstantno gomilanje otpada po ulicama koje su postale učestali prizori u metropoli.

Pa se tako gradonačelnik odgovarajući na novinarska pitanja "je li mu neugodno gledati prizore smeća po metropoli koju naziva malim Bečom", obrušio na prisutne novinare, posebno na novinarku Nove TV koju je direktno optužio da “ona osobno ne odvaja otpad jer da joj to piše u očima”. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu: 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA