Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Zaev nije podnio ostavku, pregovori su u toku

E. H.
Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Zaev nije podnio ostavku, pregovori su u toku
/ Zoran Zaev

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev nije podnio ostavku, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Vlade Sjeverne Makedonije.

Glasnogovornik Vlade Sjeverne Makedonije Muamet Hodža za naš portal kratko je kazao da su konsultacije u toku, ali da ostavka se nije spominjala.

"U toku su konsultacije na raznim nivoima. Odluke se donose isključivo u skladu s najvišim interesima države i građana. Čim se donesu odluke, one će se odmah objaviti", rekao nam je Hodža.

Također u saopćenju iz kabineta premijera Zaeva je istaknuto da je on u toku današnjeg dana ostvario komunikaciju sa kancelarkom Njemačke, te premijerima Švedske, Bugarske, Slovenije, Malte i drugih europskih država, uključujući i komesara za proširenje EU Johannesa Hahna.

"Svi europski čelnici dali su jasnu poruku podrške Sjevernoj Makedoniji da nastavi putem koji je krenula, da nastavi s reformama i integracijom. Svi su jasno priznali sve korake koje je poduzela Sjeverna Makedonija i da su zemlja i njeni građani u potpunosti spremni, ali da nekoliko zemalja EU nije spremno", poručeno je iz kabineta Zorana Zaeva.

Podsjetimo, ranije je talijanska agencija ANSA izvijestila kako je Zaev podnio ostavku na mjesto premijera Sjeverne Makedonije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije