Potvrđeno: Srbija uvodi obavezan PCR test na granici, čak i za bh. građane

0
J. Ć.
Potvrđeno: Srbija uvodi obavezan PCR test na granici, čak i za bh. građane
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Za strane državljane će od 20. decembra za ulazak u Srbiju biti obavezan negativan PCR test na koronavirus, uključujući i bh. državljane.

Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH, kojeg su obavijestili iz Uprave granične policije Srbije.

Naime, građani Bosne i Hercegovine koji imaju namjeru putovati u Srbiju od ponoći 20. decembra morati imati negativan PCR test na COVID-19, uz identifikacione dokumente. 

Podsjetimo, iako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 14. decembra u svom odgovoru Miloradu Dodiku kazao da Srbija neće ni na koji način zatvarati granicu za ljude iz BiH, bez obzira na epidemiološku situaciju u Republici Srbiji i BiH, ipak će naši naši građani pri ulasku u Srbiju morati pokazati negativan PCR test.

Vrijedi napomenuti i to da je isti dan i Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba Srbije izjavila sljedeće:

"Doneli smo odluku da će za sve strane državljane biti neophodan negativan PCR test ne stariji od 48 sati. Ta mera će važiti od 20. decembra najverovatnije do 10. januara."

Kada su u pitanju državljani Srbije, oni će prilikom ulaska u zemlju, a ukoliko nemaju negativan PCR test, biti u obavezi da budu u kućnoj izolaciji deset dana, ali je mogu prekinuti ukoliko u Srbiji urade test i on bude negativan na koronavirus, precizirala je Kisić Tepavčević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije