Potvrđen još jedan slučaj: U Srbiji zaraženo 19 osoba

Radiosarajevo.ba
Potvrđen još jedan slučaj: U Srbiji zaraženo 19 osoba

U Srbiji je COVID-19 potvrđen kod još jedne osobe, tako da se broj osoba od ove zarazne bolesti prema zvaničnim informacijama Ministarstva zdravlja popeo na - 19.

Također, danas će biti zatvoreni pojedini granični prijelazi prema Bosni i Hercegovini.

Srbija zatvara nekoliko graničnih prijelaza sa BiH

Srbija će sutra u sedam sati zatvoriti nekoliko graničnih prijelaza sa BiH zbog novog soja koronavirusa (Covid-19). Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman. Kako navodi, sutra od sedam sati privremeno se zatvaraju sljedeći granični prijelazi između Srbije i BiH: U nadležnosti Terenskog ureda Sjeveroistok sa sjedištem u Bijeljini: GP Bazinovci i GP Jamena.

S ciljem da spriječi širenje zaraze, Srbije je, podsjećanja radi, prethodno zabranila ulaz u zemlju strancima koji dolaze iz Italije, Kine, Južne Koreje, Irana i Švicarske.

Također, Vlada Srbije je jučer zabranila javne skupove u zatvorenom prostoru sa više od 100 osoba. Otkazane su i sve đačke ekskurzije, okupljanja, svadbe... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije