Potresni prizori u Draču: Stanovnici dolaze na stadion, još se ne zna sudbina mnogih

Radiosarajevo.ba
Potresni prizori u Draču: Stanovnici dolaze na stadion, još se ne zna sudbina mnogih
Foto: EPA-EFE / Noć nakon potresa

Tlo u regiji se ne smiruje.

Od 18 h, u razmaku od 30 minuta, zabilježena su tri jača potresa u Jadranskom moru, u blizini Albanije, i ponovo su uznemirili brojno stanovništvo, od Albanije, preko Crne Gore i Hrvatske, do BiH.

Među najteže pogođenim mjestima je Drač, u Albaniji, u čijoj je blizini bio epicentar jutrošnjeg zemljotresa, jačine 6.3.

Raste broj žrtava razornog zemljotresa u Albaniji: 22 poginulo, oko 600 povrijeđenih

Kako javlja tamošnji portal Durreslajm, postavljeni su šatori na stadionu Niko Dovana. Kako se bliži noć, mnogi građani Drača dolaze na gradski stadion. 

Obimna šteta na kućama i zgradama uzrokovana jakim potresom, a onda i serijom slabijih zemljotresa, primorala je mnoge građane da se noćas drže dalje od svojih domova.

Izvori iz opštine kažu da je u selima Drač podijeljeno 100 šatora, dok se 50 postavlja na stadionu, a očekuje se da će stići još mnogo njih.

Neke su zgrade u Draču potpuno prazne, jer se nakon užasa ranih jutarnjih sati stanovnici boje spavati u svojim kućama.

Do sada je bilo najmanje 18 žrtava širom zemlje, dok su drugi ljudi još uvijek u ruševinama i ništa se ne zna o njihovoj sudbini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije