Potresne riječi oca poginulog pilota aviona koji se srušio u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Potresne riječi oca poginulog pilota aviona koji se srušio u BiH
Foto: Blic.rs / Majka i brat poginulog pilota Igora

Mladi pilot Igor Ivanović (34) iz beogradskog naselja Borča poginuo je u četvrtak popodne kada se avion u kome se nalazio srušio u Bosni i Hercegovini, na području Kozare.

Olupina letjelice pronađena je tek prije dva dana, a tuga njegova mnogobrojne porodice je neizmjerna jer njihovog, kako kažu, “srednjeg sina”, više nema.

"Imam tri sina, Igor je bio srednji i sva trojica jako lijepo su se slagala. Voljeli su se, nikada ruku jedan na drugog nisu digli. Izgleda da su tek sada shvatili šta znači imati brata", kroz suze je rekao otac reporterima Blica.

Porodica poginulog Igora još nije svjesna šta se u trenu dogodilo i kažu da ne mogu da vjeruju da ga više nema…

U trenutku kada su novinari Blica bili u posjeti porodici, otac Sreten još nije znao ni kada će Igorovo tijelo biti donijeto u Srbiju.

"Ne znam ni kada ću ga sahraniti, ništa ne znam… Ovo je takva nesreća koja se dogodila, i njemu i toj djevojci koja je bila sa njim…", rekao je uplakani otac.

Braća nastradalog Igora, sada se najviše trude da olakšaju posao svojim roditeljima i pomognu im da izdrže najteže dane.

"Majka mi je na lijekovima konstantno, a i ja zbog svega što se desilo", rekao je njegov stariji brat Ivica.

Podsjetimo, avion je nestao u četvrtak u okolini Omarske, kod Prijedora, korišten je za potrebe akcije oralne vakcinacije lisica, koja se iz vazduha izbacuje na određenom području, a nakon toga se vraćao nazad u Banja Luku.

Nestanak aviona prijavljen je policijskoj stanici u Bosanskoj Gradiški u 14.10, kada je izgubljen kontakt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije