BiH: Izvučena tijela poginulih u avionu

0
Radiosarajevo.ba
BiH: Izvučena tijela poginulih u avionu
Foto: RTRS / Potraga za avionom

Tijela Beograđanina Igora Ivanovića i rumunske državljanke, članova posade sportskog aviona, koji se srušio u četvrtak na Kozari, izvučena su s mjesta tragedije i transportovana na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Banjoj Luci.

Potraga za njima okončana je jučer poslijepodne a istraga, koja je prekinuta u petak navečer, nastavljena je danas, piše Srpskainfo.

Nakon lociranja mjesta pada aviona, bilo je teško pronaći najpogodniji pristup mjestu Crna lokva u selu Subotici, gdje su pronađeni poginuli članovi posade i olupina aviona.

Otežavajuća okolnost su loše vrijeme, kiša i gusta magla. Selo Subotići je slabo naseljeno, kao i druga područja u tom dijelu Kozare, što također nije išlo u prilog potrazi.

Istraga će pokazati šta se desilo. Neki mještani su kazali da je avion najvjerovatnije udario u stijenu.

Sportski avion lociran je jučer. Uređaj koji šalje signal u slučaju nesreće je bio aktiviran i dao je približnu lokaciju aviona koja je na izrazito nepristupačnom terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije