Potez iz komšiluka: Ukinut PDV na hljeb

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ništa nam niste rekli

Jedna vekna košta 0,8 €. Pa nisu sve vekne iste veličine. Od koliko grama ? Kod nas u BIH imaju vekne od 300, 400, 500 grama i kilogram. Zavisi i od kakvog brašna, crna, polubijela ,bijela, raževa, sa mekinjama , farmer miješani, od zobi, itd.... Smanjenje 7% nije nešto naročito .Što nisu ukinuli PDV i na ostale osnovne namirnice.

Ovo mnogo odudara od maximuma kombinirane tradicije Crnogore

Vrlo brzo nakon završetka srednjeg vijeka nastalo je vrlo zdravo i lakše dostupno elitno jelo (specijalitet) zasnovano na kombinacijama dva glavna sastojka: Kuvani krompir i sir. Tako je nastala kulinarska legenda koja je u svjetskim razmijerama opisana pod nazivom 'Njegoševa večera'. Sve prije i poslije toga ili je bilo nedovoljno zdravo, ili je bilo previše skupocijeno.

Nagađanja i kontraverze

Po jednoj od mnogih verzija povijesti pripisane, izlažirane, falsifikovane i napakirane su Njegošu (baš kao i caru Nikoli) mnoge navodne nečasne radnje poput tobožnjih umorstava i ogromnih poreza iako nikada nije bilo niti jednog jedinog kredibilnog svjedočanstva ili zapisa iz Rima ili Stambola koji bi to potvrdili.

Podsjetnik na jedan od mnogih primijera "čojstva" i "hojstva"

https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/horor-u-srbiji-otac-bebu-sutnuo-u-glavu-pa-potom-prebio-njenu-majku/460423

/ Najnovije