Poštena Srbija na nogama: "Kaznite policajce koji su pjesmom veličali ratne zločine"

8
Radiosarajevo.ba
Poštena Srbija na nogama: "Kaznite policajce koji su pjesmom veličali ratne zločine"
Printscreen / Policijaci iz Priboja pozivaju na novi genocid i zločine

Demokratska stranka iz Srbije zahtjeva od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da odmah suspenduje sve policajce koji su u Priboju pjevali sramne pjesme u kojim se veličaju najstrašniji genocid i ratni zločini počinjeni u ratovima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u posljednjoj deceniji prošlog stoljeća.

Pjesma u kojoj se priziva da se zločini iz Vukovara i Srebrenice ponove u Novom Pazaru i Sjenici - znači u samoj Srbiji - zahtjevaju hitnu reakciju države i osudu čitavog društva.

Posebno je tragično što se ova pjesma čula u višenacionalnoj opštini kakav je Priboj koja još uvijek pamti zločin u Sjeverinu kada je tragično nastradalo 16 Bošnjaka, građana Republike Srbije.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Demokratska stranka je neprekidno ukazivala i upozoravala da je zahvaljujući promoterima i pokroviteljima politike ratnih zločina iz dvedesetih koji su ponovo uzurpirali vlast, Srbija postala plodno tlo za bujanje najprimitivnijeg ekstremizma i pogubnog šovinizma.

"Sa strepnjom svjedočimo da se naša zemlja ponovo gura u glib ratnohuškačke politike od strane onih koji su promovisali parolu "ubijte jednog Srbina mi ćemo stotinu Muslimana".

Država koju vodi Aleksandar Vučić koji je do skoro bio aktivni promoter ove užasne politike, u kojoj policijom rukovodi pukovnik Aleksandar Vulin koji žandarmeriju postrojava ispred murala Ratku Maldiću, očigledno nema ni volje ni sposobnosti da spriječi ovakav sraman ispad pripadnika svoje policije.

U ime svih pristojnih i normalnih ljudi u ovoj zemlji, poručujemo i Aleksandru Vučiću i Aleksandru Vulinu da Srbija nikada neće biti sigurna kuća za ratne zločince. Vinovnici sramne proslave u Priboju koji je duboko potresao i uznemirio građane Republike Srbije će odgovarati zbog sramoćenja uniforme policije Srbije. Zahtjevamo hitnu reakciju tužilastva i Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi ovakvo ponašanje bilo adekvatno sankcionisano", navodi se u saopćenju koje je potpisao Srđan Milivojević, predsjednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije