Posluje i u Bosni i Hercegovini: Zatvaraju se prodavnice poznatog modnog lanca

0
Radiosarajevo.ba
Posluje i u Bosni i Hercegovini: Zatvaraju se prodavnice poznatog modnog lanca
Foto: Screenshot / Trendovi ove jeseni

Od prije dva dana, privremeno su zatvorene prodavnice modnog lanca Modiana u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Lanac je obavijestio kupce u Sloveniji putem društvenih mreža o zatvaranju devet trgovina u Merkator centrima u Kamniku, Domžalama, Krškom, Trebnju, Slovenskoj Bistrici, Ptuju, Slovenskim Konjicama, Rogaškoj Slatini i Mariboru. Preostalih 13 trgovina širom Slovenije ostaje otvoreno.

U Hrvatskoj, Modiana je najavila zatvaranje 16 trgovina do daljnjeg, u gradovima kao što su Čakovec, Karlovac, Metković, Osijek, Pula, Rijeka, Samobor, Salona Mall, Zadar, Zagreb, Župa Dubrovačka, Varaždin i Đakovo. Ostale su otvorene samo tri trgovine – u Velikoj Gorici, Vrbani (Point Centar Zagreb) i Outlet Lee Cooper Ikea.

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

Razlog zatvaranja leži u tome što vlasnik Modiane, Montecristo SL, od 2016. godine nije plaćao najam i troškove poslovnica, što je navelo upravu Merkatora da raskine ugovore o zakupu, piše Capital.ba.

Merkator, koji je u vlasništvu hrvatske grupe Fortenova, saopštio je da je dug za zatvorene poslovnice premašio 3,5 miliona evra. Ugovor o najmu istekao je 3. oktobra ove godine, a zbog nepoštovanja ugovornih obaveza Merkator je odlučio prekinuti saradnju.

U Bosni i Hercegovini postoji sedam podružnica Modiane, a njihov vlasnik je preduzeće Modiana, koje pripada Poslovnom sistemu Merkator.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije