Poslali zaraženo dijete u školu, cijela grupa vraćena kući

Radiosarajevo.ba
Poslali zaraženo dijete u školu, cijela grupa vraćena kući
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U Osnovnoj školi "Braća Jerković“ u Beogradu na nastavu je jučer došao učenik trećeg razreda, za koga je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, a protiv roditelja koji su poslali dijete u školu podnijeta je prijava Centru za socijalni rad.

Cijela porodica testirala se dan ranije, a roditelji su dijete poslali u školu, prije nego što su stigli rezultati testa.

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević kazao je da je Ministarstvo odmah reagovalo, da su djeca koji su bila sa zaraženim dječakom u grupi i njihova učiteljica izolovani i da će pratiti nastavu od kuće. 

"Sugerisali smo školi, oni su pravno lice, da se pokrene prijava Centru za socijalni rad za nebrigu o djeci i vidjet ćemo šta će biti epilog, pratit ćemo. To je moja mjera, ja drugu nemam. Zakon o porodici daje nadležnost Centru za socijalni rad, a mi možemo da iniciramo, kao što jesmo", naveo je on. 

On kaže da ne može da vjeruje da su roditelji poslali dijete u školu, dan nakon što se cijela porodica testirala. 

"Dobro je da su sva djeca imala maske. Ovo je bilo neočekivano, posebno što je majka djeteta zdravstveni radnik", rekao je on. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije