Poskok ušao u dvorište ispred kuće u bh. susjedstvu: Objavljeno važno upozorenje

2
Radiosarajevo.ba
Poskok ušao u dvorište ispred kuće u bh. susjedstvu: Objavljeno važno upozorenje
Foto: Facebook / Poskok u Zagrebu

Hvatači zagrebačkog Dumovca u utorak, 27. juna, su jednog malog poskoka na istoku Zagreba u Hrvatskoj vratili u prirodu, dalje od ljudi, a u četvrtak, 29. juna, su opet imali posla s istom vrstom zmija.

Ovoga put radilo se o njegovom dosta većem srodniku, koji je došao preblizu ljudima u zapadnom dijelu grada, piše Jutarnji.hr.

Ljudi iz Podsuseda na poskoka su naletjeli u dvorištu svoje kuće. Shvatili su da je riječ o otrovnici, za koju bi bilo bolje da je daleko od ljudi. Zbog toga su ga sami prebacili u jednu bačvicu i nazvali njih da ga preuzmu.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Bila je to, kažu, najlakša intervencija u njihovom životu.

"Iako je poskok bio jako aktivan dok smo ga selili u transportni spremnik, procjenjujemo da je dugačak oko pola metra. Riječ je o odrasloj zmiji. Ako se potvrdi da mu nije potrebna nikakva pomoć, pustit ćemo ga na sigurno mjesto u prirodi.

Kada se krećete šumom, zmije vam se sklanjaju s puta jer osjećaju vibracije tla. Dodatan vam je oprez potreban kada se umirite na nekom mjestu, na primjer ako želite sjesti ili leći", poručili su iz Dumovca i dodali kako nema nikakvog razloga za paniku.

Zmije u ovo doba godine dolaze blizu ljudima, pa je normalno da ih se viđa, a poskoci su zmije koje žive i na kontinentu.

Nakon što smo prekjučer imali intervenciju s malim poskokom na istoku grada, danas je na red došao njegov dosta veći...

Posted by Azil Dumovec on Thursday, June 29, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije