Poruka oboljelog iz Beograda: Ova prokleta bolest je zaista nemilosrdna, čuvajte se

Radiosarajevo.ba
Poruka oboljelog iz Beograda: Ova prokleta bolest je zaista nemilosrdna, čuvajte se
PrtScr / Miroslav Mlinar

U Srbiji je još 13 osoba preminulo od korona virusa. 383 je novozaraženih, a 177 pacijenata je na respiratorima. Rast broja oboljelih bilježi se u Beogradu i Novom Sadu, a situacija se smiruje u Šapcu i Novom Pazaru.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je rast broja oboljelih u Beogradu direktna posljedica višednevnih protesta. Podsjetila je da sutra na teritoriji cijele Srbije stupaju na snagu mjere obaveznog nošenja maski i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće držati distancu od jednog i po metra, piše Aljazeera.

Miroslav Mlinar jedan od oboljelih iz Beograda koji leži bolnicu poručio je svima da se čuvaju i poštuju sve propisane mjere.

"Ponadao sam se da je nakon 12 dana bolesti došao kraj, došao je taj prokleti 13. dan i stanje se pogoršalo. Ova prokleta bolest je zaista nemilosrdna. Čuvajte se, molim vas, preklinjem vas čuvajte se. Slušajte sve preporuke Kriznog štaba", kazao je Mlinar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije