Porodica Muamera ef. Zukorlića sumnja da je otrovan: Potvrdile dvije laboratorije

6
Radiosarajevo.ba
Porodica Muamera ef. Zukorlića sumnja da je otrovan: Potvrdile dvije laboratorije
Foto: sandzakpress / Usame i Muamer Zukorlić

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je danas da porodica Zukorlić otvoreno sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan i da je to razlog njegove smrti prije nešto više do pet meseci.

"U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo ljudi je koji su nas ostali pri sebi. Oni koji jesu, prije ukopa su od rahmetli muftije uzeli uzorak", kazao je Usame Zukorlić.

Istakao da je to istraživanje sprovela i inicirala porodica.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

"Iz dvije nezavisne laboratorije u svijetu dobili smo rezultate koji pokazuju da je rahmetli muftija otrovan. Iz jedne laboratorije dobili smo nalaz da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, dok je druga laboratorija saopštila da je osoba otrovana hranom", rekao je Usame Zukorlić.

Napomenuo je da će pokrenuti istragu na najvišem nivou Republike Srbije.

Podsjetimo, Muamer ef. Zukorlić, bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji preminuo je 6. novembra 2021. godine.

Zukorlić je rođen je 15. februara 1970. u selu Orlje kod Tutina, gdje je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata.

Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu. Srednju medresu „Gazi husrev-beg“ u Sarajevu. Jednogodišnji vojni rok odslužio je u Gospiću i na Svetom roku u Hrvatskoj.

Studije filozofije šerijatskog prava (Usuli fikh) okončao je na islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini, Alžir. Postdiplomske studije iz oblasti egzegeze Kur'ana (Tefsir) okončao na univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju, Libanon.

Prvi dekan Islamske pedagoške akademije, koja prerasta u Fakultet za islamske studije 2001. Prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru od njegovog osnivanja 2002. Do 2008. predsjednik Internacionalnog univerziteta od 2008. Prvi glavni i odgovorni urednik islamskog magazina „Glas islama“ 1997.

Uspješno je vodio Islamsku zajednicu punih devetnaest godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije