Porast temperature izmamio šetače

Anadolija
Porast temperature izmamio šetače
Nakon nekoliko dana iznimno niskih temperatura, vrijeme se u Zagrebu, ali i većem dijelu zemlje, danas proljepšalo. U hrvatskom glavnom gradu oko podneva je izmjereno toplih 5 stupnjeva Celzijusa, a sutra se očekuje snijeg.

Zagrepčani su današnje zatopljenje iskoristili za šetnju gradom ili čak boravak na terasama gradskih kafića. Nakon jučerašnjih minusa, danas je vrijeme ugodnije za boravak na otvorenom.

Za sutra popodne prognostičari najavljuju snježnu idilu, što za komunalne djelatnike znači pojačane aktivnosti na čišćenju gradskih prometnica i šetnica.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) nakon današnjeg proljepšanja za Zagreb i okolicu sutra se već kroz jutro najavljuje mogućnost kiše koja će se lediti na tlu.

Kiša će se u popodnevnim satima uz zahladnjenje pretvoriti u snijeg koji će napadati najmanje 10-15 cm, javlja DHMZ.

Sutra će na Jadranu i u priobalju padati kiša praćena grmljavinom, a veći dio unutrašnjosti nakon ledene kiše zahvatit će snijeg čiji će pokrivaš mjestimično doseći 40 cm.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije