Nagli skok temperatura: Pročitajte prognozu do nedjelje

Fena
Nagli skok temperatura: Pročitajte prognozu do nedjelje
Danas će u našoj zemlji, prijepodne, biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Poslijepodne sunčanije, uz postepeno naoblačenje sa zapada prema kraju dana i u večernjim satima. U večernjim satima slab snijeg se očekuje na zapadu Bosne. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni. Dnevne temperature od -2 do 3, na jugu od 2 do 7 °C.

U Sarajevu prijepodne umjereno do pretežno oblačno, a poslijepodne sunčanije. Dnevna temperatura oko 0 °C.

U petak 13. januara 2017, pretežno oblačno vrijeme. U istočnim i dijelovima centralne Bosne sa sunčanim razdobljima. U jutarnjim satima i prijepodne s kišom u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne s kišom i snijegom u višim područjima. Poslijepodne i u večernjim satima u ostatku Bosne kiša i susnježica, koja će preći u snijeg. Obilne padavine očekuju se u Hercegovini i na zapadu Bosne. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: u Hercegovini i na zapadu Bosne od 60 do 100, na istoku Bosne od 2 do 10, u ostalim područjima, uglavnom od 20 do 40 l/m2. Vjetar, umjeren do jak, povremeno s olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 7 do 11 °C.

U subotu 14. januara 2017, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, na zapadu Bosne i u Krajini veći dio dana sunčano. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u jutarnjim satima i dio prijepodneva sa slabim snijegom, a poslijepodne još ponegdje u centralnim područjima Bosne. U Hercegovini u ranim jutarnjim satima je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od -9 do -2, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 2 do 7 °C.

U nedjelju 15. januara 2017, pretežno oblačno. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini s kišom i susnježicom, a u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa snijegom. Jutarnje temperature od -13 do -6, na jugu od -5 do 0, a dnevne od -6 do 0, na jugu od 1 do 6 °C.

Razdoblje lošijih biometeoroloških prilika

Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika. Niske temperature i dalje će predstavljati najveći problem, naročito za hronične bolesnike, starije osobe i djecu. Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, osobito tokom jutra i večeri, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije