Poništen doktorat jednom od Vučićevih prvih saradnika

0
Radiosarajevo.ba
Poništen doktorat jednom od Vučićevih prvih saradnika
Foto: Nova.rs / Sjednica Senata

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je odluku o dodjeljivanju doktorata ministru Siniši Malom.

Sjednica  Senata počela je u 12 sati na kojoj je jedna od tačaka odluku o tome da li je doktorat Siniše Malog plagijat ili ne, piše Nova.rs.

U tački 11, Senat je ponovo glasao da se stavi na glasanje prijedlog o oduzimanju titule Siniši Malom. Odluka o poništenju doktorata donijeta je jednoglasno, glasovima svih prisutnih na sjednici.

Regionalna inspekcija izdala upozorenje: U ovim automobilima uočeni su problemi, javite se trgovcu!

Regionalna inspekcija izdala upozorenje: U ovim automobilima uočeni su problemi, javite se trgovcu!

Dugo iščekivana odluka o doktoratu ministra Siniše Malog dobila je tako danas svoj konačni epilog.

Nakon što je Upravni sud poništio odluku Senata iz 2019. godine, postupak je ponovo vraćen na glasanje ovog visokog tijela Univerziteta koje će dati konačni sud.

Senat je najviši stručni organ Univerziteta i ima 46 članova: rektora, četiri prorektora iz reda redovnih profesora, 31 dekana fakulteta, četiri predsjednika veća grupacija, predsjednika Vijeća instituta i pet direktora naučnih instituta. Odluka o doktoratu bit će donijeta većinom glasova ukupnog broja članova, što bi značilo da će doktorat biti proglašen za plagijat ukoliko protiv njega glasa 24 člana Senata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije