Političarka Barbara otkrila: Vozač Hitne pomoći me pokušao silovati

5
Radiosarajevo.ba
Političarka Barbara otkrila: Vozač Hitne pomoći me pokušao silovati
Foto: Varaždinske vijesti / Barbara Antolić Vupora

U susjednoj Hrvatskoj održana je konferencija SDP-a "Zaštitimo žene žrtve nasilja!".

Jedna od političarki i zastupnica Barbara Antolić Vupora otkrila je i vlastito mučno iskustvo koje je doživjela u vozilu hitne pomoći, piše N1.

Kao mnoge žene, i ja sam bila žrtva kaznenog djela, kao studentica, prije oko 35 godina. Nikad nisam o tome govorila, čak ni obitelji”, rekla je Antolić Vupora.

Prisjetila se da je kao studentica bila na putu do bolnice u vozilu Hitne pomoći.

"Vozač je došao i pokušao me silovati, bila sam u polusvjesnom stanju i obranila sam se. Kad je vidio da neće uspjeti, odustao je i završila sam u bolnici, a nije mi palo na pamet to tad reći, ni bolnici ni doktoru, nikome", rekla je ova političarka.

Pojasnila je i da ne želi postati primjer jer je to danas rekla, već nastaviti na "grudu snijegu koju su ta silna svjedočenja proizvela".

"Država mora nakon svega toga razmisliti kako zaštititi žrtve ne samo u onom dijelu prijava, nego u samom sudskom procesu. Ne mogu se dogoditi još milijuni zlostavljanja da bi se naša sudska praksa promijenila. Znam da osobno neću ništa promijeniti, ali zajedno možemo puno toga", rekla je Antolić Vupora.

Smatra da je potrebna hitna izmjena zakonskog okvira:

"Od mog osobnog iskustva prošlo je 35 godina. Imala sam mogućnosti reći, ali nisam, nije to samo strah. To je emocionalna zamka koja se može otvoriti ako se više žena odvaži. Da se ne pita zašto nisi prijavila tada ili tražila si – i protiv toga se treba boriti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije