Policija zaplijenila 105 kilograma skanka, uhapšene tri osobe

Anadolija
Policija zaplijenila 105 kilograma skanka, uhapšene tri osobe
Službenici crnogorske policije juče su u dvije odvojene akcije prekinuli lanac krijumčarenja opojne droge marihuana, tipa skank, i tom prilikom pronašli i oduzeli ukupno oko 105 kilograma opojne droge.

U ovoj akciji uhapšene su tri osobe.

"Službenici policije su, su u četvrtak oko 21.30 sati, postupajući po prethodno pribavljenim operativnim saznanjima, vršili pregled lica N. N. (36) iz Andrijevice i vozila kojim je upravljao, marke „VW“ beranskih registarskih oznaka, kao i lica koje se nalazilo na suvozačevom mjestu A. D. (39) iz Republike Albanije.

Pregledom vozila, pronašli su dvije veće bijele vreće, jedna na zadnjem sjedišu, a druga u prtljažniku. U vrećama su se nalazila 72 PVC pakovanja sa biljnom materijom tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine oko 85 kilograma", saopćeno je iz Uprave policije.

Pronađena i oduzeta droga bit će upućena Forenzičkom centru radi vještačenja. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je opojna droga bila namijenjena tranzitu preko Crne Gore, radi daljeg krijumčarenja u zemlje regiona.

Istog dana, policija je postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi Z. T. (45) iz Podgorice, u mjestu Lijeva Rijeka.

Prilikom pretresa u kući je zatečen R. M. iz Bosne i Hercegovine.

"Prilikom pretresa kuće i drugih prostorija, policijski službenici su pronašli i oduzeli 20 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, težine oko 20 kilograma. Daljim pretresom pronađena je jedna lovačka puška nepoznate marke cal. 12mm, 4 komada patrona za lovačku pušku cal. 12mm u ilegalnom posjedu, 12 komada municije cal. 22mm za malokalibarsku pušku, 23 komada municije 44 Magnum i 7 komada cal. 9mm. Također je pronađeno dvije kutije sa sadržajem nepoznate supstance, SIM kartica, vaga za precizno mjerenje, dva mobilna telefona i tri para bosanskih registarskih tablica", saopšteno je iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije