Policija uhapsila djevojku nakon što je odbila staviti masku

1
Radiosarajevo.ba
Policija uhapsila djevojku nakon što je odbila staviti masku
Foto: Index.hr / Splićanka je uhapšena

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu jučer je došlo do incidenta nakon što je jedna djevojka odbila staviti masku u prostorijama fakulteta.

Kako javljaju iz policije, sve se desilo jučer oko 14 sati, nakon što je žena odbila staviti masku iako ju je zaštitar to zamolio.

Policajci su od nje zatražili ličnu kartu kako bi utvrdili identitet, ali ona je to odbila. Nije željela ni izaći iz zgrade fakulteta.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Obzirom da je ženska osoba bila uporna u svojoj namjeri da ignoriše naredbi policije, nad njom su sprovedena sredstva prisile, policijski službenici su je uhvatili za ruku i izveli iz prostora", javlja policija.

Osoba je pružala aktivni otpor onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje, zbog čega je pala na pod i nakon toga je i dalje nastavila pružati aktivni otpor, navode iz policije.

Nakon što su joj stavljena sredstva za vezivanje, dovedena je u službene prostorije.

Žena je nakon privođenja imala vidljive ogrebotine na rukama i nogama pa je pozvana ekipa hitne medicinske pomoći koja je osobu pregledala i utvrdila da nema ozljeda radi kojih bi trebala biti odvedena u bolnicu.

"Utvrđen je identitet ženske osobe i nakon provedenog istraživanja utvrđeno je kako je ostvarila obilježja prekršaja, i to iz čl. 47 st. 2. t. 9 Zakona o zaštiti populacije od zaraznih bolesti i čl. 16 Zakona o ličnoj karti, radi čega je prekršajno sankcionirana izdavanjem prekršajnih naloga i nakon čega je puštena iz službenih prostorija", pišu iz PU splitsko-dalmatinske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije