Policija privela uposlenike HRT-a koje sumnjiči da su ukrali kamere i opremu

Radiosarajevo.ba
Policija privela uposlenike HRT-a koje sumnjiči da su ukrali kamere i opremu
Policija je privela nekoliko zaposlenika HRT-a koje se sumnjiči da su ukrali kamere i opremu u vrijednosti većoj od milion kuna., objavili su hrvatski mediji.

Naime, krajem prošle godine otkriven je nedostatak vrijedne opreme HRT-a. Riječ je o profesionalnim digitalnim kamerama za snimanje u visokoj razlučivosti (HD)koje koštaju oko 12.000 eura, dok s dodatnom opremom i objektivima njihova cijena iznosi i do 30.000 eura.

Prema  procjenama, HRT je nestankom kamera najvjerovatnije oštećen za iznos od 150.000 eura ili oko 1,2 milona kuna. Tim povodom su se danas oglasili iz HRT-a

"Zahvaljujući suradnji Ravnateljstva Hrvatske radiotelevizije (HRT) te MUP-a RH otkriveno je i privedeno više zaposlenika Hrvatske radiotelevizije koje se dovode u vezu s nestankom kamera i druge opreme Hrvatske radiotelevizije. Riječ je o opremi čiji je nestanak uočen još prošle godine kad je i podnesena kaznena prijava protiv nepoznatoga počinitelja", kaže se u saopćenju


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije