Policija potvrdila slučaj trovanja: Najavljuje se velika istraga

1
Radiosarajevo.ba
Policija potvrdila slučaj trovanja: Najavljuje se velika istraga
Foto: Hina / Policija

Hrvatske društvene mreže su ovih dana preplavljene širenjem informacija o potencijalnom slučaju trovanja mineralnom vodom jednog poznatog svjetskog proizvođača.

U toj lavini informacija, spominjalo se da su dvoje mladih ljudi u Rijeci završili u bolnici s teškim ozljedama jednjaka i želuca.

Međutim, prema izjavi KBC-a (Kliničkog bolničkog centra)  Rijeka samo jedna osoba je zaprimljena na bolnički odjel pod sumnjom na hemijsku ozljedu jednjaka. Situacija i detalji oko ovog incidenta i dalje ostaju nejasni, piše Jutarnji list. 

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

"Njeno medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tokom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije", kažu iz KBC Rijeka.

"Prema dostupnim informacijama slučaj trovanja vodom iz boce koja je poslužena u ugostiteljskom objektu preuzeo je DORH (Državno odvjetništvo Republike Hrvatske) i Ministarstvo unutrašnjih poslova, a sanitarna inspekcija Državnog inspektorata uzela je uzorke predmetne vode radi utvrđivanja činjenica" - kažu iz Ministarstva zdravstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije