Policija podnosi krivičnu prijavu protiv Čedomira Jovanovića

Radiosarajevo.ba
Policija podnosi krivičnu prijavu protiv Čedomira Jovanovića
Foto: Facebook / Čedomir Jovanović

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu policija će podnijeti krivičnu prijavu protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića zbog nanošenja lake tjelesne povrede jer je, kako se sumnja, 18. jula teniskim reketom udario vlasnika centra za fizikalnu terapiju "Fizio centar" na Novom Beogradu.

Po prijemu krivične prijave, tužilaštvo će preduzeti dokazne radnje u cilju krivičnog gonjenja Jovanovića, saopćeno je iz tog Tužilaštva.

U saopćenju se precizira da je Jovanović prethodno povodom aktuelnih događaja dao izjavu policiji 21. augusta, nakon čega je naloženo da se protiv njega podnese krivična prijava zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda.

Istom Tužilaštvu već je podnesena krivična prijava protiv Jovanovića i njegove supruge Jelene 19. jula povodom istih događaja.

Tu prijavu su podnijeli Žarko Ivković i Dejan Dubajić.

Protiv Jovanovića će biti podnesene još dvije prekršajne prijave, kažu u Tužilaštvu.

Prva jer je prekršio obavezu samoizolacije, s obzirom da je neposredno prije incidenta preležao COVID-19.

Takođe, povodom događaja od 20. jula (opet u vezi sa pomenutim centrom) za prekrsaj iz Zakona o javnom redu i miru, shodno prikupljenim obavještenjima od strane policije.

Povodom spornih događaja, uzete su izjave od prisutnih lica i pribavljeni su video snimci, napominje Tužilaštvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije