Srbija / Policija opkolila selo Moravac: Steže se obruč oko ubica porodice Đokić?

16. 10. 2021. u 13:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prema nezvaničnim saznanjima medija, u toku je akcija policije u srbijanskom selu Moravac kod Aleksinca, u okviru istrage o ubistvu porodice Đokić.

Jake policijske snage od jutros su ponovo u ataru gde su 2. oktobra pronađena spaljena tijela vlasnika mjenjačnice Gorana Đokića, njegove žene Gordane i kćerke Lidije. 

Na mjestu dešavanja nalaze se dva vozila marice, i nekoliko policijskih i džipova i automobila raspoređeni su pored puta u Moravcu, piše Mondo.rs

Mještani su izašli na ulice kako bi vidjeli šta se tačno događa u ovom mjestu.

Kako prenose srbijanski mediji, policija je opkolila selo.

Za sada nije poznato da li su počela hapšenja, ili je u pitanju pretraga terena.

Podsjetimo, porodica Đokić kidnapovana je u noći između 26. i 27. septembra, a njihova spaljena tijela otkrivena su 2. oktobra u jami u ataru sela Moravac.

Pronađeni tragovi krvi ukazuju da su ubijeni na mjestu gdje su spaljeni. Njihovo vozilo pronađeno je 12 kilometara dalje u šumi, kraj napuštene separacije u Tešici. Ustanovljeno je da su svo troje likvidirani vatrenim oružjem, a veruje se da je motiv stravičnog ubistva pljačka.

Više o ovom slučaju čitajte na OVOM linku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)