... / Policija objavila izvještaj iz Kosovske Mitrovice

13. 10. 2021. u 15:51:00 AA

Shares: 0

Policija Kosova je saopštila da je šest policajaca povrijeđeno tokom policijske operacije protiv krijumčarenja robe sprovedene u sjevernom dijelu Kosovskoj Mitrovici, gde su se kriminalne grupe organizovano okupile i bacale šok bombe, ručne bombe i upotrijebile vatreno oružje kako bi omele rad carinskih i policijskih službenika.

U saopštenju se navodi da je policijska operacija izvedena u regionu Prištine, Peći, sjevernom i južnom dijelu Kosovske Mitrovice da je u svim drugim regionima, osim u sjevernom dijelu Mitrovice, prošla bez problema.

"Pozivajući se na stvorenu situaciju, direktno ugrožavanje zvaničnika, blokade puteva, upotrebu gasnih boca, šok bombi, upotrebu vatrenog oružja i ručnih bombi od strane osumnjičenih i oštećenja/paljenje službenih vozila, Kosovska policija je primorana da preduzme policijske mjere koristeći neophodna pravna sredstva kako bi se službenicima uključenim u operaciju i građanima na tom području pružila sigurnost i stvorila mogućnost slobodnog kretanja", piše u saopštenju.

Kao rezultat pucnjave raznim smrtonosnim sredstvima na policajce, ističe se u saopštenju, do sada je prijavljeno da je šest policajaca zadobilo tjelesne povrede, od kojih je pet policajaca albanske nacionalnosti i jedan srpske. Prema prvim informacijama, jedna od osoba umješanih u napad na policajce je povrijeđena.

Policija navodi da je do sada osam osoba uhapšeno, jedan Albanac iz regiona Peći, jedan Albanac iz regiona Prištine, tri Albanca iz regiona Južne Mitrovice, po jedan Bošnjak, Albanac i Srbin iz regiona KosovskeMitrovice. Svi su kosovski građani.

Zaplijenjena je i razna švercovana roba i dokazi u iznosu od stotine hiljada evra, koji služe kao materijalni dokazi, a koji su se nalazili na različitim lokacijama, poslovnim prostorima, skladištima itd. Policijska operacija je završena, situacija u sjevernom dijelu Mitrovice se smirila, dok se dalje policijske akcije sprovode u saradnji i koordinaciji s Carinom Kosova i pravosuđem.

Prethodno je premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je današnja policijska akcija završena i pozvao je građane opštine Kosovske Mitrovica da ne nasjedaju na izveštavanje nekih medija u Srbiji koji štite kriminal, korupciju i šverc i žele da ih politizuju i etnizuju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)