... / Haos na Kosovu: Ranjena jedna osoba, Vučić se uputio u Sandžak

13. 10. 2021. u 12:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Haos na Kosovu! Šest policajaca zadobilo je tjelesne povrede, 10 građana Sjeverne Mitrovice zatražile ljekarsku pomoć, a osam osoba je uhapšeno i sprovedeno u policijske stanice. Ovo je epilog incidenata izbilih u sredu (13. oktobar) u jutarnjim satima, tokom akcije policije i carine Kosova, protiv krijumčarenja, prenosi Radio Slobodna Europa.

Prema posljednjim informacijama, jedna osoba srpske nacionalnosti je ranjena u Zvečanu, i  trenutno se  nalazi u teškom stanju, javlja Kosovo online.

Srbijanski mediji prenose da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da se zbog ovih dešavanja hitno sastane sa predstavnicima srpskog naroda na Kosovu.

Kako Novosti saznaju, Vučić se uputio ka Sandžaku, gdje bi trebalo da bude organizovan sastanak sa čelnicima srpskih opština.

Osoba koja je ranjena tokom incidenata nalazi se u teškom stanju.

"Povreda je nanesena vatrenim oružjem. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak.

On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju", rekao je za Kosovo online Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

U međuvremenu, kako prenose beogradski izvori, pripadnici Kosovske policije su počeli da se povlače iz Zvečana, a na putu su bile primjetne čaure od bojeve municije.

Premijer Kosova Albin Kurti ranije je kazao da je akcija završena, te zamolio sve da ne nasijedaju na izvještavanje srbijanskih medija.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)