Policajci iz Poljske spasili muškarca od utapanja u Makarskoj

0
Radiosarajevo.ba
Policajci iz Poljske spasili muškarca od utapanja u Makarskoj
Foto: MUP Hrvatske / Policajci / Ilustracija

Poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz koji rade u Policijskoj postaji Makarska bili su izvan službe u utorak, 18. jula u jutarnjim satima, na plaži kada su u jednom trenutku čuli da iz mora neko doziva u pomoć i uočili su dvije osobe, muškarca i ženu.

Izgledalo je kao da se utapaju radi čega su policijski službenici odmah od gostiju na plaži uzeli sup dasku i otplivali do unesrećenih.

Muškarac nije mogao samostalno plivati zbog problema s ramenom, a žena koja je bila zajedno s njim pokušavala mu je pomoći i dovest ga do obale, ali nije uspijevala radi čega je zazivala pomoć.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Policijski službenici su muškarca doveli do obale, pomogli mu da izađe na kopno i na taj način spriječili moguću nesreću. U hotelu ga je pregledao doktor i nije bilo portebe za daljnjom doktorskom intervencijom.

S obzirom na to da su poljski policijski službenici u poslijepodnevnim satima na području Makarske radili i obilazili centar grada, susreli su se s muškarcem koji ih je prepoznao i tek tada je saznao da se radi o policijskim službenicima iz Poljske koji ovog ljeta rade u Hrvatskoj. Slučajni susret bio je prilika za zahvalu, ali i razgovor.

Poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz zadovoljni su što i na ovaj način tokom svog boravka u Hrvatskoj mogu biti od pomoći turistima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije