Pokušaj otmice djevojčice u Srbiji: Majka jedva spasila kćerku od manijaka

Radiosarajevo.ba
Pokušaj otmice djevojčice u Srbiji: Majka jedva spasila kćerku od manijaka
Blic.rs / Gordana M.
Gordana M. (46) majka djevojčice (12), još uvijek pod šokom, ispričala je kako je u ponedjeljak uveče na putu za Ovču u Srbiji njenu kćerku pokušao kidnapovati Ljubomir P. (40) iz komšiluka.

Ova žena uspjela je spriječiti manijaka da njenu kćerku strpa u automobil na samo nekoliko metara od kuće u kojoj stanuje, a kako objašnjava, djevojčica i dalje nije svjesna šta se dogodilo, piše Blic.rs

"Taj manijak već godinu dana dolazi u prodavnicu koja se nalazi na nekoliko metara od naše kuće i predstavlja se kao teniser koji trenira. Pikirao je moju ćerku i konstantno je spopadao sa pričom da je 'talentovana i da će joj pokloniti reket i trenirati besplatno'", priča ova žena. 
Prodavnica ispred koje je Ljubomir P. (40) čekao djevojčicu - undefinedBlic.rs / Prodavnica ispred koje je Ljubomir P. (40) čekao djevojčicu

Prisjećajući se tog užasnog dana ova žena kaže da se u ponedjeljak oko 20 sati ispred njene kuće odigrala prava drama.

"Taj dan ona je otišla do prodavnice da kupi grickalice. Nekoliko minuta kasnije ona se vratila i ispričala da je ispred prodavnice onaj 'teniser' i da hoće da je vodi da joj kupi picu. Ona je na to odgovorila da ne može dok ne pita mamu i tatu, na šta je on odbrusio 'ne smeš da ih pitaš ništa'", priča ova žena.

Kako kaže, kćerka joj je prvi put ispričala sve što joj je Ljubomir govorio, ali i to da joj je kupovao čokoladice kako bi je “častio”.

I dalje pod stresom od ovog nemilog događaja Gordana priča da je stao ispred djevojčice pokušavajući je uvući u automobil pa je tada istrčala iz dvorišta te ju je uspjela istrgnuti iz njegovih ruku.

Kako objašnjava, u sljedećem trenutku vidjela je svog brata koji je udario rukom u staklo od zadnjih vrata automobila u kojem se nalazio manijak, nakon čega je posjekao ruku.

"Moj muž koji je bio na Pančevačkom mostu kada se sve to počelo dešavati, stigao je tu 25 minuta kasnije. Stao je ispred prodavnice i počeo da doziva tog manijaka. Tada su se pojavili i policajci", priča ova majka.

Međutim, drama se tu nije završila.

Ljubomir se, nakon što su ga policajci uhvatili, počeo opirati te je glavom udario u grudi oca djevojčice, zatim šutirao policajce i gurao ih. Počeo je i prijetiti da će dovesti "svoju ekipu". Jedva su ga obuzdali i ubrzo odvezli.

"Taj se čovjek ne smije više pojaviti na ulici! Ko zna šta bi uradio mom djetetu da ga nismo zaustavili", uplašena je ova majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije