Pokrenuta peticija za oduzimanje dozvola televizijama Pink i Happy

7
Radiosarajevo.ba
Pokrenuta peticija za oduzimanje dozvola televizijama Pink i Happy
Foto: Huffington Post / Ilustracija - djeca gledaju TV

Na internetu je osvanula peticija kojom se traži oduzimanje dozvola srbijanskim televizijama Pink i Happy.

"Zahtijevamo da se televizijama Pink i Happy ne dodijele nacionalne frekvencije. Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima", stoji u opisu peticije, a u nastavku su autori peticije detaljnije pojasnili zbog čega je ona pokrenuta.

"Iako opći pružatelji medijskih usluga, što znači da moraju imati dokumentarni, kulturni, znanstveno-obrazovni i dječji program, ove dvije televizije s dječjim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kojeg svjedoci tvrde da podvodi maloljetnice i mi imamo obavezu stati na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredjeljenja", stoji u objašnjenju koje potpisuje Luka Tripković iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i narodnog pokreta Kreni - Promjeni.

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

"Ne želim da nezdravo postane normalno", "Da bude zaustavljeno mentalno trovanje nacije", "Propagira nemoral, kriminal, zlostavljanje, diskriminaciju, kršenje ljudskih prava, krivična djela, destrukciju, čime utječe duboko na svijest ljudi i uznemiravanje javnosti. Neograničenim prikazivanjem i necenzurom sadržaj je dostupan maloljetnim licima, koja ne smiju konzumirati dati sadržaj iz već navedenih razloga", samo su neki od razloga za oduzimanje dozvola Pinku i Happyju koje su naveli potpisnici peticije u komentarima

Do sada, ova peticija ima preko 300 hiljada potpisa, a brojne poznate osobe putem društvenih mreža pozvale su na njeno potpisivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Najnovije