Pojavila se "treća supruga" Muamera Zukorlića, evo šta kaže Elma Elfić Zukorlić

33
Radiosarajevo.ba
Pojavila se "treća supruga" Muamera Zukorlića, evo šta kaže Elma Elfić Zukorlić
Foto: PrtScr / Radiosarajevo.ba / Pojavila se treća žena Muamera Zukorlića?

Srbijanski tabloidi objavili su tvrdnje da je potpredsjednik Skupštine Srbije, lider Stranke pravde i pomirenja i bivši sandžački muftija, rahmetli Muamer ef. Zukorlić, navodno imao i treću suprugu!

Kako nezvanično saznaje Kurir, riječ o novopazarskoj novinarki Belkisi Crnovršanin (31), te da se ona "pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasljedstva".

"Javna je tajna da je Zukorlić bio u vezi i s Belkisom. To je cijeli Novi Pazar znao. Međutim, po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, posumnjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu.

Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini: Stručnjak pojasnio šta slijedi u narednom periodu

Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini: Stručnjak pojasnio šta slijedi u narednom periodu

A, malo pošto je Zukorlić umro, Belkisa se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru tražeći svoja prava. Navodno je imala papire koji dokazuju da je bila šerijatski vjenčana sa Zukorlićem i sad traži da dobije dio ostavštine rahmetli muftije. Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na dio imovine pokojnika", prenio je Kuriru izvor iz Novog Pazara.

Nadalje, prenosi se kako je "Belkisa javno neudata", odnosno "da je za svijet i dalje djevojka", kao i da se "nikada nije pojavljivala zajedno sa Zukorlićem".

Nesuglasice unutar porodice Zukorlić i proteklih danas su komentirane u medijima. Nakon što se situacija donekle smirila, pojavilo se i novo "iznenađenje".

Danas se tim povodom saopćenjem za javnost oglasila druga supruga Muamera Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić, pomoćnica ministra u Vladi Srbije.

"Muftija je bio veliki čovjek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osjećajan sin, pouzdan suradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za djecu i mene, tu i ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka", navela je Elma Elfić Zukorlić.

Dodala je da je ef. Zukorlić za života, u javnosti, "ponosno demonstrirao gdje se ko nalazio u njegovom životu".

"Zato nemam potrebe nikome da se ni poslovno ni privatno dokazujem i ispunjavam emanete. Sve što je zahtijevao, ispunila sam za vrijeme njegovog života.

Što se tiče novonastale situacije, uvjerena sam, ukoliko je istina, da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke. Žao mi je što danas ne govorimo o doprinosu koji je on, njegov tim, doprinio ovom regionu u prethodnim decenijama, već o njemu govorimo na način koji nismo govorili za vrijeme njegovog života", navela je Elfić Zukrlić.

Na kraju je zaključila:

"Dragi moj Muftija, nadam se da ne čuješ i ne vidiš šta se događa nakon tvog preseljenja. Uživaj u dženetskim vrtovima."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (33)

/ Povezano

/ Najnovije