Nakon završene ekshumacije: Zukorlić ponovo sahranjen

5
Radiosarajevo.ba
Nakon završene ekshumacije: Zukorlić ponovo sahranjen
Foto: Nova.rs / Zukorlić ponovo sahranjen

Nakon završene ekshumacije na groblju u selu Orlju i obdukcije koja je urađena na odjeljenu za patologiju Opšte Bolnice u Novom Pazaru u Srbiji, uz jake mjere obezbijeđenja doneseno je tijelo preminulog bivšeg muftije Muamer efendije Zukorlića.

Ponovni ukop izvršen je u u dvorištu najstarije džamije u ovom dijelu zemlje, u džamiji Altun Alem koja se nalazi u centru Novog Pazara.

Ukopu bivšeg muftije, narodnog poslanika i predsjednika stranke pravde i pomirenja Muamer efendije Zukorlića prisustvovali su imami Islamske zajednice u Srbiji koji djeluju na terotoriji Novog Pazara, ali i mnogobrojni vjernici koji su ponovo došli da molitvom isprate svog duhovnog i nacionalnog vođu Muamer efendiju Zukorlića.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Prema informacijama do kojih je došla Nova.rs, Tužilaštvo je vršilo kontrolu svakog imama koji je bio prisutan prilikom ukopa tijela, tako da niko van spiska nije mogao da prisustvuje ukopu.

U haremu (dvorištu) ove najstarije džamije prilikom ukupa je bilo zabranjeno prisustvo vjernika i predstavnika medija, a proces ukupa omogućen je bio jedino imamima Islamske zajednice u Srbiji, koji djeluju na teritoriji Novog Pazara.

Podsjetimo, Više Tužilaštvo Srbije postupa po prijavi Zukorlićevog sina, Usamea, koji je tamošnjem tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv NN lica, uz laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Bivši muftija Muamer Zukorlić preminuo je iznenada 6. novembra u 51. godini. Kao uzrok smrti tada je naveden srčani udar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije