! / Pogledajte kako su se Splićani oprostili od Mateja Periša: Špalir brodova i baklje

24. 05. 2022. u 07:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prijatelji, kolege, poznanici i brojni naši sugrađani brodicama, svjetlosnim signalima i zvukovima trube ispratili su Mateja Periša na njegovu posljednju partnezu. U njegovu čast u splitskoj kruzerskoj luci okupilo se sinoć dvadesetak brodova, uključujući i jedan veći jedrenjak.

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet mjeseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazi na jedrenjaku.

"Dobra večer! Hvala vam što ste pokazali ste srce", kazao je Nenad Periš.

Matejev otac zahvalio se još jednom na podršci i ljubavi koja "čovika čini čovikom", a onda je poveo zajedničku molitvu "Očenaša".

Matej je preko ljeta radio kao skiper na jahti i upravo zbog toga su njegovi prijatelji špalirom brodica odlučili reći posljednje zbogom, piše Slobodna Dalmacija.

"Nadali smo se do posljednjeg trenutka da će ga pronaći. Molitvom najviše. Divimo se njegovom ocu i obitelji. Ovo je najmanje što smo mogle napraviti, ispratiti ga molitvom za kraj", kazale su nam Splićanke koje su željele na ovaj način odati počast preminulom mladiću.

Oproštaj od Mateja... - undefined

Foto: Blic.rs: Oproštaj od Mateja...

Matej Periš je pod misterioznim okolnostima nestao u Beogradu, u noći s 30. na 31. decembra prošle godine, a proteklih pet mjeseci pomno se pratio svaki korak potrage. Ujedinila se cijela regija i svi su bili spremni pomoći kako god mogu, ali nažalost potraga je tragično završila u četvrtak, 19. maja, kada je pronađeno tijelo Mateja Periša.

On je sahranjen jučer u Splitu, dok je sama sahrana organizovana  u krugu porodice i bliskih prijatelja. Podsjetimo, njegov otac Nenad zamolio je da se ne dolazi na sahranu i da dozvole njegovim najbližima da se s njime oproste u miru u intimnom ozračju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)