Pogledajte kako je žena napala Ivana Pernara: Sve je snimio mobitelom

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je žena napala Ivana Pernara: Sve je snimio mobitelom
Foto: Collage / Žena nasrnula na Ivana Pernara

Na zagrebačkom Trgu i ove subote, 4. novembra, okupili su se brojni molitelji, uprkos kiši i hladnoći. Tu su bili i kontraprotestanti. Protest je organizovalo udruženje Domino koja protestnom akcijom želi upozoriti na položaj žena, ali i drugih, prvenstveno seksualnih manjina u društvu.

Ondje je bio i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar na kojeg je odjednom nasrnula starija gospođa s hodalicom, a Pernar je izvadio mobitel i krenuo je snimati. Sada se zna ko je gospođa, a riječ je o Višnji Škreblin, aktivistici Radničke fronte.

"Svinjo jedna, gade jedan pokvareni", rekla mu je Višnja pa policajcu objasnila da je "Pernar razvlači po televiziji".

Mirza Ganić kandidat SDA za gradonačelnika Visokog

Mirza Ganić kandidat SDA za gradonačelnika Visokog

Policajac je na to upozorio Pernara da ne provocira na šta je rekao da samo snima. Aktivistici Radničke fronte je oko vrata stajao transparent "bolje da kmečite nego klečite".

"Pernar je stao ispred mene i snimao me, bez riječi, i nije mu bilo prvi put, to je čista provokacija. Već je to uradio jednom, pa onda snimku dijelio okolo, njemu slični su me onda vrijeđali svkakvim groznim izrazima i rugali mi se.

Kontroverzni političar seksualno uznemiravao ženu tokom protesta u Hrvatskoj?

Kontroverzni političar seksualno uznemiravao ženu tokom protesta u Hrvatskoj?

Imam skoro 78 godina, invalid sam, a na ove proteste dolazim jer vidim šta se sprema - ovi što kleče i mole uvertira su u nešto jako opasno po žene, kazala je za 24sata Višnja Škreblin, vjerovatno najstarija aktiviskinja u Hrvatskoj, koja od kraja 90-tih naovamo rijeko kad propušta neki protest.

"Dok me snimao, ja sam policiju koja je uokolo stajala zamolila da me zaštiti od njega, a oni su stajali k'o 'drvene marije' i ništa nisu poduzimali. Ali kad sam ja onda krenula prema Pernaru, govoreći mu da me prestane simati, onda je policija, zamislite, smirivala mene! Bogme ću i MUP-u poslati svoju žalbu  zbog takvog policijskog (ne)postupanja, požalila se. Doživjela je, kaže, da su neki "primitivci" na Trgu na nju prije i pljunuli, psovali joj.

"Dok sam pokretna, makar i ovako, dolazit ću jer se borim za pravdu. Kada sam među klečavcima čula svećenika da govori kako je kod muslimana dobro to što su im žene zamotane, u meni se probudila velika ljutnja, ne mogu vjerovati šta se događa", kazala je žena koja je radni vijek odradila u jednoj velikoj građevinskoj firmi, kao tajnica direktora, a na proteste je krenula krajem 90-tih, zbog pljačke i privatizacije.

@ipernar

♬ original sound - Ivan Pernar

Ima troje djece i petero unučadi, kaže kako "nisu sretni" zbog njenog aktivizma, ali ona odustati neće.

"Klečavci prijete velikim zlom. Ja sam katolkinja, ali ovo vodi baš Crkva. Vraćaju nam, šta, inkviziciju? Ma ja bih Pernara 'lako složila' svojim znanjem, nije on meni ni do koljena. Davno, 70-tih i 80-tih Hrvatska je bila liberalnija i modernija nego što je danas, zaključial je za 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije