Kontroverzni političar seksualno uznemiravao ženu tokom protesta u Hrvatskoj?

3
Radiosarajevo.ba
Kontroverzni političar seksualno uznemiravao ženu tokom protesta u Hrvatskoj?
Foto: Zagreb.info / Arijana Lekić-Fridrih, osoba koju je Ivan Pernar navodno napastvovao

Prva je subota u mjesecu što znači da su od osam sati i 30 minuta Trg bana Jelačića ponovno zauzeli hrvatski muškarci okupljeni u javnoj molitvi.

U vrijeme javne molitve, uz molitelje, na trgu su bili i protestanti protiv javne molitve. Praveći buku bubnjevima ometali su molitelje te isticali razne poruke na svojim transparentima. Neke su se protestantice pred moliteljima i skidale u grudnjake. Policija je jednog muškarca iz redova protestananta odvela s protesta.

Multimedijalna umjetnica Arijana Lekić-Fridrih koja od početka protestuje protiv molitelja izvela je još jedan performans, ali i rekla medijima kako ju je bivši saborski zastupnik Ivan Pernar seksualno uznemirio tijekom protesta.

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

“Ja sam se rukovala s gospodinom Pernarom koji mi je savio ruku i stavio mi je na grudi. To je na jednom ovakvom skupu jedna vrlo simbolična gesta. Ja ne znam da li se radi o mentalno zdravoj osobi pa ne želim pretjerano komentirati njegov istup međutim ja ću ga naravno prijaviti. Obzirom na broj prijava protiv gospodina Pernara kad dođe na red dođe.

Ali svaka stvar se treba prijaviti. Ovo nije ubistvo, nije zlostavljanje, nije silovanje, ali mislim moje grudi su moje grudi, moje tijelo je moje tijelo, a gospodin Pernar mora jako dobro razmisliti šta radi sa svojim rukama”, ispričala je Arijana Lekić-Fridrih, piše Zagreb.info

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije