Žena koja Pernara uči jedriti: Boji se paste za zube i deterdženta...

3
Radiosarajevo.ba
Žena koja Pernara uči jedriti: Boji se paste za zube i deterdženta...
Print Screen / Ivan Pernar i Kanađanka

Kanađanka koja na Karibima uči Ivana Pernara voziti jedrilicu piše blog, a svoju posljednju objavu u potpunosti je posvetila njihovoj zajedničkoj avanturi.

Njeni su se tekstovi ubrzo proširili društvenim mrežama, a mnogi su ostali u nevjerici zbog onog što su pročitali.

"Ako ste me pratili, znate da sam živjela vrlo izolirano i usamljeno ovdje na oceanu i odjednom... BAM... u mom  prostoru 24 sata dnevno postoji još jedno ljudsko biće. Smatram ga simpatičnim, a njegovi izrazi i maniri ponekad su preslatki. Nisam shvaćala da sve mahinalno nazivam 'hunny', dok me Ivan nije nazvao 'hunny bunny'", piše Kanađanka na svom blogu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Ivan je izrazito ovisan o svojem mobitelu i to je problem. Čini se da ima pažnju na nivou zlatne ribice i ako ostane bez obaveze 60 sekundi, mora provjeriti mobitel. Vrlo je inteligentan, ali krajnje nefokusiran.

Neki dan sam ga povela na ronjenje, divno iskustvo u oceanu. Njegov jedini interes bio je da ga snime kako to radi da bi to objavio na društvenim mrežama. U roku od 10 minuta od gašenja kamere njemu je dosadno i odlazi sjesti na plažu."

"Svaka luda priča u njegovoj glavi počinje s 'jednom sam vidio '... Boji se deterdženta za suđe i ne želi jesti s površina koje su očišćene. Boji se zubne paste i izbjeljivača. Živi zalijepljen za svoj mobitel od 0 do 24, ali uvjerava me da ću od svoga dobiti rak i miče ga što dalje od sebe. Misli da se od zubnih plombi umire.

Pomagao mi je popraviti motor, ali nakon nekoliko sekundi je zaboravio šta radi i stavio je filter pun dizela na stol, a gorivo je prolio po čitavoj kuhinji i frižideru. Još ne mogu izbaciti smrad dizela iz kuhinje. Jučer smo palili izvanbrodski motor i rekla sam mu da drži konop dok mu ne kažem da ga pusti. Rekla sam mu to jasno i glasno, on odgovara ok. Nakon 10 sekundi pusti konop i motor se ne upali, a mi plutamo na pučini po snažnom vjetru. Pitam ga zašto je pustio konop, a on kaže da je morao nešto provjeriti na mobitelu", piše Kanađanka.

Na kraju zaključuje: "Ovaj klinac će me dotući. Čak iako vas gleda dok mu govorite, još uvijek postoji šansa od samo 50 posto da njegov mozak zaista sluša. Samo 50 posto je šansa da će njegov raspon pažnje trajati dovoljno dugo da se usredotoči na zadatak koji je dobio i dovrši ga, a da ga ne za*ebe", zaključila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije