Pogledajte dramatičan video sukoba građana i policije na moru

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte dramatičan video sukoba građana i policije na moru
Print Screen / Trenutak sukoba u Omišu

U Omišu je u ranim jutarnjim satima subote, nešto prije jedan sa u noći, u ulici Fošal kod kućnog broja 2 došlo do sukoba nekoliko ljudi u Omiši i policijskih službenika koji su došli intervenisati po dojavi o remećenju javnog reda i mira.

Naime, dobili su informaciju da se iz jednog ugostiteljskog objekta čuje vrlo glasna muzika i da lokal i dalje radi iako je radno vrijeme kafića ograničeno do ponoći.

Kad su policajci došli riješiti situaciju to se očigledno nije svidjelo posjetiteljima lokala koji su ih pokušali uvjeriti da je to što rade glupo i nepotrebno, piše Slobodna dalmacija.

Kako su saopćili iz splitske polciije, jedna ženska osoba je vrijeđala policajce, a više ih je osoba pokušalo spriječiti da obave svoj posao odnosno da uzmu podatke od okupljenih.

Pojavila se i snimka na kojoj se vidi nekoliko osoba u sukobu s dvojicom policajaca od kojih jedan "u kravati" drži jednog muškarca, a u naguravanju sudjeluje i jedna žena. Čuje se glas osobe sa strane koja viče: "Pustite ga, šta radite, pustite ga...to mu je žena... Šta radite ljudima".

U jednom se trenutku naslanjaju na policijski automobil, a jednom od policajaca ispada iz futrole službeni pištolj kojeg podiže s poda i pokušava ga vratiti nazad. No, nije odmah uspio, kako se na snimci vidi, te s oružjem u ruci kreće prema onome ko je snimao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije