Podrška Ratku Mladiću: Uvredljivi grafiti na vratima pokreta "Žena u crnom"

4
Radiosarajevo.ba
Podrška Ratku Mladiću: Uvredljivi grafiti na vratima pokreta "Žena u crnom"
Anadolija / "Žene u crnom" u Beogradu, Srbija

Iz pokreta "Žene u crnom Srbije" saopćili su nepoznati počinioci na ulaznim vratima prostorija, koje se nalaze u ulici Jug Bogdana, napisali uvrijedljive stvari, a kako navode ovo nije prvi put.

Napisano je između  ostalog:  "Ku*ve u crnom", "Ratko Mladić", "Samo sloga Srbina spašava".

"Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni posljednji u nizu napada na Žene u crnom. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima".

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Ispisani uvredljivi grafiti - undefined

Foto:Facebook: Ispisani uvredljivi grafiti

Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvijek okončavali nekažnjeno.

Ti napadi iza kojih su najčešće stajali takozvani nedržavni akteri, koji su uvijek bili i dalje jesu pod kontrolom dijelova nerasformiranih tajnih službi, koje su ostale kao nasljeđe Miloševićevog zločinačkog režima, uvijek su se odigravali uz prešutnu saglasnost političkih garnitura na vlasti, rečeno je iz ovog pokreta".

Žene u crnom navode da iz napada stoje pojedinci koji su naslijeđe Miloševićevog zločinačkog režima.

"Sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a prije svega sa onima koji u svom mišljenju i djelovanju zahtijevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore pomenuti nije bio samo nijemi posmatrač, nego veoma aktivni učesnik", kazali su iz ovog udruženja.

Od nadležnih institucija države Srbije traže da pronađu one koji su odgovorni za ovaj napad i adekvatno ih kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije