Počelo suđenje roditeljima dječaka iz Beograda: Prvi put se u javnosti pojavila majka od Koste K.

2
Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje roditeljima dječaka iz Beograda: Prvi put se u javnosti pojavila majka od Koste K.
Foto: Screenshot / Miljana K. na suđenju

U Palati pravde u Beogradu je danas, 29. januara, počelo suđenje roditeljima dječaka Koste K., koji je u maju prethodne godine ubio 9 učenika i domara škole 'Vladislav Ribnikar'. 

Vladimir i Miljana K. će se pred sudom naći po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Ocu se na teret stavlja krivično djelo Teško djelo protiv opšte sigurnosti, dok se majci stavlja na teret krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija

Za Miljanu je predložena zatvorska kazna od dvije i pol godine zatvora, dok bi Vladimira mogao čekati zatvor do osam godina. 

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Prvi put se u javnosti pojavila majka Koste K., koja je na suđenje došla prije dolaska roditelja ubijene djece, koji su bili u suzama. 

Njen DNK je pronađen na čahuri koja je nađena kod vrata u učionici historije gdje je 3. maja njen sin usmrtio devet vršnjaka i čuvara škole, pišu Novosti

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije